Udskyd lånet

Der er en række forskellige udgifter, der findes i det danske folks private økonomi. I et privatbudget er der fx. varme. Men der er en masse poster, hvor man kan spare nemme penge. Her er nogle gode råd, som du kan få kvit og frit.

Den letteste måde for os til at blive styrtende rig på, er via en kapitalpension. Det fremførte en klog dame for noget tid siden. For danskere er det normalt den mest sandsynlige måde at blive velhavende på. Så du bør spekulere på, at sætte sig ind i denne opsparingsform, med de potentialer, der findes i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det man indkøber i håbet om, aldrig at få dem benyttet. Du bør strikt spekulere på dine reelle behov og ikke bare gøre som alle andre. Der er nok forsikringsdækninger, du overhovedet ikke har brug for og som du godt kan leve uden. Det er en reel risiko, du må leve med. Efter du har fravalgt, så drejer det om at tage dine forsikringsdækninger ned på et lavt niveau. Skal din indboforsikring kun dække feks. 110.000 dkk eller kan du nøjes med en egen betaling på 20.000 kr, hvis din villa brænder ned til aske?

Private banker er også en udgift, hvor der tit er nemme penge at spare. Forskellen mellem de mest dyrebare og de mange billige banker er meget stort. Vi taler om, op til 2.900 kr pr. md. for en median husstand plus real kredit. Lån til køb af ejerbolig er det største enkelte køb, som mange møder. Store lån er stor grad det du skal være opmærksom på, hvis du vil optimere din privat økonomi. Et er morrenter, men også handelskursen er vigtig. Omlægning af lån er det, som kan forskønne din privatøkonomi. En anden vigtig variabel er forhaling af lån. Lån kan paralleliseres med forskydning af tid. Hvis du kan undgå lån for eksempel 1 år med at låne pengene og i stedet spare tilsvarende op i denne periode, så får du både nedbragt lånstørrelsen, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos en faglig forening, så får du mulighed for at få en stribe medlemsfordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er en del at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget valg af fagforening via overenskomsten. Men du kan altid prioritere blot at nøjes med en akasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med både forsikringer og sundhed – så tænk over om det er det rigtige at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som f.eks. smerter.

Maden er den del i din private finanser, der repræsenterer den største del. Nogle kan leve for et småt budget, hver måned, så er der andre personer, som spenderer gigantiske beløb på fx fornem restaurantmad. Et er hvis man køber mad ude på enten grillbar eller pizzasted – men den virkelig store pengesynd er det mad du køber og laver hjemme. I dette tilfælde er der det normale dagligvareindkøb i supermarkedet, som du bærer hjem. Uheldigvis er man eftergivende for spontane køb, der har den konsekvens at dosmersedlen stiger drastisk. Et råd er, at du køber dine dagligvarer via nettet, via de nye virtuelle supermarkeder. Her kan du enten indkøbe normale madvarer, men også de gode nye sortiment af kasser med mad.

Du skal beregne dine penge, så du nedskærer inden for alle dele af din budget. Så kan du ende med at have et meget sjovere pengebeløb til de forsødende ting i dit liv. Tak fordi du læste med på bloggen.