Sådan kan du spare på dine udgifter

Der er flere forskellige udgifter, der går igen i danernes privatøkonomi. I dit udgiftsbudget er der fx telefoni. Men der er en del områder, hvor man kan spare . Her er udvalgte gode finter, som du kan tilgå uden beregning.

Den letteste måde for os til at blive velstående på, er ved hjælp af en private pension. Det postulerede en lærd mand engang. For den jævne dansker er det gennemsnitligt den mest realistiske metode at blive millionærer på. Så man bør tænke over, at sætte dig mere ind i pensionsordning, med de rige alternativer, der ligger i din private pension.

Forsikringer er det vi køber i håbet om, aldrig at få brug for dem. Du skal nøje tænke over dine nødvendige behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er forsikringer, du nok ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så handler det om at flytte dine forsikringsdækninger ned på et meget lavt niveau. Skal din påhængsvognforsikring udelukkende dække fx. 100.000 dkk og kan du acceptere en egen betaling på 85.000 kroner, hvis dit rækkehus nedbrænder til jorden?

Sparekasser er ligeledes en udgift, hvor der er gode penge at finde. Uligheden mellem de dyreste og de mest billige pengeinstitutter er ikke småting. Vi snakker om, op til 2.700 dkk per måned for en gennemsnitlig kerne familie plus boliglån. Lån til hus er det største enkeltstående køb, som mange har. Kassekredit er stor grad det du skal være opmærksom på, når du skal optimere din økonomi. Et er renteudgifterne, men også dagskursen er betydelig. Låneomlægning er en ting, der kan optimere din økonomiske formåen. En vigtigere størrelse er forhaling af lån. Lån kan paralleliseres med accelleration af tid. Hvis du kan undgå lån f.eks. 13 måneder med at låne penge og i stedet spare op i tidsrummet, så har du dels nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en faglig forening, så har du adgang til en række medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er for resten gode penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har automatisk valg af fagforening gennem lønaftalen. Men du kan selvfølgelig prioritere kun at nøjes med en a-kasse. Fagforbund kan bistå dig med både forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er smart at spare pengene, hvis du haroplever f.eks. muskelbesvær.

Fødevarer er det sted i din privatøkonomi, som repræsenterer den aller største part. Nogle kan fungere for et småt budget, hver md., så er der andre, der forkæler sig med store pengebeløb på for eksempel fornem mad. En ting er hvis du køber mad ude på enten sandwichbar eller Just eat – men den absolut store synder er det mad du køber og laver hjemme. På dette område er der det normale indkøb i supermarkederne, som du bærer hjem. Uheldigvis er mange offer for ekstrakøb, som resulterer i at indkøbssedlen bliver meget lang. Et tip er, at du handler dine madvarer på internettet, via de nye eSupermarkeder. Der kan man shoppe traditionelle madvarer, men samtidig også de mange nye udbud af kasser med mad.

Du bør gennemse dine penge, så du neddrosler inden for alle steder af din budget. Derved kan du ende op med at være i besiddelse af et meget sjovere pengebeløb til de dejlige ting af hverdagen. Jeg er glad fordi du læste min blog.