Lån, Leje og Lease

Der er flere forskellige udgifter, der eksisterer i ens private finanser. I dit udgiftsbudget er der fx. rejser. Men der er en række områder, hvor vi kan spare nemme penge. Her er nogle gode finter, som du kan læse uden beregning.

Den letteste fremgangsmåde for os til at blive ved muffen på, er via en alderspension. Det fremførte en klog dame for noget tid siden. For os er det statistisk den mest sandsynlige måde at blive stenrig på. Så vi bør overveje, at sætte sig mere ind i pensionsordning, med de gode alternativer, der ligger i din pension.

Forsikringer er det du indkøber i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du skal strikt overveje dine kritisk behov og ikke gøre som alle de andre. Der er forsikringsdækninger, du slet ikke har brug for eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at barbere dine forsikringer ned til et nødvendighedsniveau. Skal din fritidshus forsikring kun dække f.eks. 60.000 kr. og/eller kan du leve med en selvrisiko på 9.000 kr, hvis din bopæl nedbrænder til aske?

Private banker er også et område, hvor der er gode penge at bespare. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de aller billigste banker er gigantisk. Vi hører om, op mod 3.900 kr pr. md. for en middelset 2 børnsfamilie og huslån. Lån til køb af hus er det største isolerede køb, som man møder. Store lån er stor stil den ting man skal være fokuseret på, når du skal forbedre din økonomi. En ting er rentersrente, men også handelskursen er betydelig. Låneomlægning er en ting, som kan optimere din private økonomi. Den vigtigste parameter er forhaling af lån. Lån kan associeres med accelleration af tid. Hvis man kan undgå lån feks. 12 mdr. med at låne penge og i stedet spare op i denne periode, så får du nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Er du medlem hos en fagforening, så har du mulighed for at få en række medlemsfordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er for resten mange at spare på en billig fagforening. Nogle folk har automatisk fagforeningsvalg i fagaftale. Men man kan selvfølgelig prioritere blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan støtte dig med forsikring og sundhedsordning – så tænk over om det er dumt at udmelde dig, hvis du haroplever fx smerter.

Din mad er den del i din økonomi, som konstituerer den største part. Nogle mennesker kan overleve for et ultra lille rådighedsbeløb, hver måned, så er der andre personer, som bruger store summer på fx dyr mad ude i byen. Et er når du køber din mad ude i byen på enten spisested eller fastfood-levering – men den virkelig store synder er det mad du køber og tilbereder der hjemme. I dette tilfælde findes der det traditionelle madindkøb i supermarkedet, som man slæber hjem. Beklageligvis er danskere eftergivende for impulsindkøb, som betyder at kassebonen eksploderer. Et råd er, at du shopper dine mad via nettet, via de spændende netbaserede supermarkeder. Der kan man shoppe de daglige madvarer, men også de gode fristende tilbud på måltider i kasser.

Du skal altså efterregne dine udgifter, så du reducerer indenfor alle områder af din husøkonomi. Således kan du ende med at have et langt højere rådighedsbeløb til de forsødende aspekter af tilværelsen. Tusind tak fordi du så med.