Boliglån

Der er mange forskellige udgifter, der går igen i dannernes privatøkonomi. I vores budget er der fx gaver. Og der er en del steder, hvor man kan spare nogle gysser. Her er vigtige og gode tricks, som du kan få til kroner nul.

Den letteste måde for dig til at blive holden på, er via en pensionsopsparing. Det fremførte en intelligent dame nøgternt. For langt de fleste er det nominielt den mest realistiske metode at blive velhavende på. Så du bør tænke over, at sætte sig mere ind i pensionsordning, med de værdifulde alternativer, der findes i din kapitalpension.

Forsikringer er det vi køber i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du bør strikt gennemtænke dine egentlige behov og ikke blindt gøre som andre. Der er forsikringsdækninger, du slet ikke behøver og som du godt kan være foruden. Det er en vurderet risiko, du må leve med. Efter du har valgt, så gælder det om at barbere dine forsikringsdækninger ned på et absolut minimum. Skal din brandforsikring kun dække fx. 120.000 kr og/eller kan du nøjes med en egenbetaling på 17.000 dkk, hvis dit hjem brænder ned til grunden?

Din bank er også en udgift, hvor der er nemme penge at hente. Uligheden mellem de mest kostbare og de mest lavprisede pengeinstitutter er enorm. Vi hører om, op mod 3.100 kr. per måned for en median dansk familie + real kredit. Lån til køb af hus er det største køb, som mange møder. Forbrugslån er stor grad noget du skal være fokuseret på, når du vil tune din privatøkonomi. Et er rentersrente, men også dagskursen er essentiel. Konvertering af lån er det, der kan forskønne din økonomiske formåen. Den vigtigste størrelse er forhaling af lån. Lån kan paralleliseres med forcering af tid. Hvis man kan afvente fx 13 mdr. med at låne pengene og i stedet for spare op i denne periode, så har du dels nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos en fagforening, så har du adgang til en smule fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er for resten hurtige at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg via fagaftale. Men du kan selvfølgelig vælge blot at have en a kasse. Fagforeninger kan bistå dig med både alm. forsikringer og sundhedsforsikringer – så tænk over om det er det rigtige at melde dig ud, hvis du haroplever fx smerter.

Maden er den del i din privatøkonomi, som repræsenterer den største part. Nogle kan leve for et meget lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andremennesker, der bruger meget store pengebeløb på lækker mad. En ting er hvis du køber din mad ude på enten spisested eller Just eat – men den absolut store byrde er det mad du køber og opvarmer i hjemmet. Her er der det normale dagligvareindkøb i supermarkederne, som man slæber hjem. Uheldigvis er danskere eftergivende for impuls køb, som har den konsekvens at indkøbssedlen eksploderer. Et råd er, at du indkøber dine madvarer online, via det voksende antal netsupermarkeder. Her kan man enten købe traditionelle madindkøb, men yderligere også de dejlige innovative udvalg af måltidskasser.

Du skal altså udregne dine forbrug, så du minimerer indenfor alle områder af din husstandsøkonomi. Derved kan du ende med at få et langt sjovere pengebeløb til de sjove aspekter af tilværelsen. Tusind tak fordi du så min blog.